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〜ようこそヴァンセットスタイルへ〜

親しい人の家に遊びに行く感覚で、
ヴァンセットを美味しく召し上がってください。


ヴァンセットは、カウンターキッチンのフランス料理店です。
決してグランメゾンでも一流店でもありませんが、心の通った料理と温かみのある接客を目指し、お客様に幸せなひとときをご提供できるオンリーワンのお店でありたいと考えています。

カウンターでは、シェフが料理をするところを見ていただきながら、食材やワインについて一緒にお話したり、時には料理から離れた話題で夢中になったり・・・。
日本が誇るカウンターの食文化と和の食材や器を大切にし、フランス料理をベースにした”ヴァンセット風”を作り上げて早30年。
魚に秀でた和食の技術や無農薬有機野菜を積極的に用い、クリームやバターを控え、オリーブオイルを使った優しい味わいは、年齢を問わずに召し上がっていただけるフランス料理だと思います。
会話を楽しむためというフランス料理の基本に立ち返り、お客様と共に美味しく楽しい食空間を創っていきたいと考えております。


Welcome to "Vingt-sept Style"


Please enjoy the "Vingt-sept" cuisine as if you relaxed at your best friend’s house.

"Vingt-sept" is the French restaurant furnished with open kitchen counter. It's neither a Grand-maison nor a first-class restaurant, but we hope "Vingt-sept" is the only restaurant that offers the customers a happy moment with hearty dishes and warm service.
On the open kitchen counter, the customers can see chefs cooking, talk about ingredients and wine, and sometimes be absorbed in other topics. Japanese are proud of the food culture of open kitchen counter, own ingredients and tableware. We have cherished them and created "Vingt-sept style" based on French cuisine for more than 30 years.
The chefs in this restaurant have the good skill for Japanese cuisine especially in cooking fish, and also positively use chemical-free and organic vegetables and olive oil instead of cream or butter. We believe all the customers with no age limits will be satisfied with the delicate taste.
We always go back to the bases of French cuisine to enjoy conversation during the meals and also would like to create a delicious and pleasant space with customers.


オーナーシェフ 青木俊憲 Owner-chef Toshinori Aoki

1960年名古屋市生まれ
1987年名古屋市内レストランで修行した後、名古屋市中区錦にカウンターオープンキッチンの「ヴァンセット」を開店
1990年「ヴァンセット」を昭和区の御器所に移転。同じくカウンターオープンキッチンのフレンチレストランとして注目を集める
1996年三ツ星シェフのドミニク・ブーシェ氏が来店、ヴァンセットの定番「鴨のスープ」を食して感動し、フランスでの自らのメニューに加え「ヴァンセット風」の名をつける。
2002年パリ、ホテル・リッツにて、ヴァンセットフェアを開催。一週間に渡り、ホテル・リッツの顧客を相手に料理を提供し、話題となる。
2004年パリ、ホテル・リッツにて、2度目のヴァンセットフェアを開催。
2005年ヴァンセットにて、一般のお客様を相手に料理教室をスタート
2007年ヴァンセットにて、フレンチやイタリアンのシェフとコラボレーションし、若手料理人のための料理学校を開校
2007年パリ郊外のラレイ村のシャトー・ラレイにて、料理イベントを開催
2009年一般のお客様を対象にした実践式の料理教室をスタート
2009年名古屋市水道局より、「名水のご意見番」に選ばれる
1960Born in Nagoya
1987Opened “Vingt-sept” at Nishiki Naka-ku Nagoya after training in Nagoya for a few years. It had an open kitchen counter.
1990Transferred “Vingt-sept” to Gokiso Shouwa-ku. “Vingt-sept” was in the spotlight as the restaurant with the open kitchen counter.
1996The three star chef, “Dominique Bouchet” visited “Vingt-sept” and had its standard menu, “”Duck and vegetable bouillon soup#. He was deeply impressed with the soup and added it to his menu in France and named “Vingt-sept style”.
2002“Vingt-sept Fair” was held at Hotel Ritz in Paris for a week. The dishes cooked for the customers at Hotel Ritz had a good reputation.
2004The second “Vingt-sept Fair” was held at Hotel Ritz in Paris.
2005The cooking class started for the customers at “Vingt-sept”.
2007The cooking school started for young cooks collaborating with French and Italian chefs.
2007The cooking event was held at Chateau Raray a suburb of Paris.
2009The practical cooking class started for the customers.
2009Selected as “The Adviser of famed water” by the water service department of Nagoya.

マダム&ソムリエール 青木秀代 Madame & Sommelière Hideyo Aoki

温かい雰囲気でカウンターオープンキッチンのフランス料理をやりたいという夫の熱意にほだされ、ヴァンセットを共に創りあげた功労者。ワインとサービスを担当するマダム&ソムリエールとして抜栓した銘酒は数知れず。


Hideyo has created "Vingt-sept" in cooporation with her husband who was very eager in making French cuisine at open kitchen counter with a feeling of hospitality. She is in charge of wine and service, and has drawn thousands of corks out of famous brand wine.


パティシエ 青木香保里 Pâtissière Kahori Aoki

青木夫妻の愛娘。学校では製菓を学んでヴァンセットに入社するが、一旦別の仕事に就く。数年前より満を持して再びヴァンセットに入社し、現在はデザート全般と料理のアシストを担当する。一説によると青木シェフを操る影の経営者という噂も。


Kahori is Mr. and Mrs. Aokis' beloved daughter. She studied confectionery and joined "Vingt-sept". After she got another job, she made thorough preparation and joined "Vingt-sept" again a few years ago. She is in charge of dessert and assists the chefs with cooking. People say that she is the shadow manager of Mr. Aoki.


インフォメーション information

料理教室


料理教室では、毎月のランチメニューから料理2品のデモンストレーションの後、ランチタイムを楽しんでいただきます。
毎月1回 月曜日 12:00~14:30
参加費/\4000


Cooking Class


We make two courses and one dessert matching with reasonable wine in this class. You can make them at home when you entertain your guest. After cooking demonstration, you will enjoy lunch.
Monday, once in a month 12:00~14:30
Charge/\4000



店舗

フランス料理 ヴァンセット

〒466-0023
TEL:052-852-4180
名古屋市昭和区石仏2-6-2
七福マンション1階

■営業時間
ランチ :水曜〜日曜 12:00〜14:30
ディナー:水曜〜日曜 17:30〜22:00
定休日 :月曜、火曜

French Cuisine “Vingt-sept

〒466-0023
TEL:052-852-4180
1F Shichifuku Bldg. 2-6-2
Ishibotoke Shouwa-ku Nagoya

■Opening hours
Lunch/
Wednesday to Sunday 12:00〜14:30
Dinner/
Wednesday to Sunday 17:30〜22:00
Closed on Monday to Tuesday

Link

ご予約・お問い合わせは TEL:052-852-4180