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オーナーシェフ 青木俊憲 Owner-chef Toshinori Aoki

1960年名古屋市生まれ
1987年名古屋市内レストランで修行した後、名古屋市中区錦にカウンターオープンキッチンの「ヴァンセット」を開店
1990年「ヴァンセット」を昭和区の御器所に移転。同じくカウンターオープンキッチンのフレンチレストランとして注目を集める
1996年三ツ星シェフのドミニク・ブーシェ氏が来店、ヴァンセットの定番「鴨のスープ」を食して感動し、フランスでの自らのメニューに加え「ヴァンセット風」の名をつける。
2002年パリ、ホテル・リッツにて、ヴァンセットフェアを開催。一週間に渡り、ホテル・リッツの顧客を相手に料理を提供し、話題となる。
2004年パリ、ホテル・リッツにて、2度目のヴァンセットフェアを開催。
2005年ヴァンセットにて、一般のお客様を相手に料理教室をスタート
2007年ヴァンセットにて、フレンチやイタリアンのシェフとコラボレーションし、若手料理人のための料理学校を開校
2007年パリ郊外のラレイ村のシャトー・ラレイにて、料理イベントを開催
2009年一般のお客様を対象にした実践式の料理教室をスタート
2009年名古屋市水道局より、「名水のご意見番」に選ばれる
1960Born in Nagoya
1987Opened “Vingt-sept” at Nishiki Naka-ku Nagoya after training in Nagoya for a few years. It had an open kitchen counter.
1990Transferred “Vingt-sept” to Gokiso Shouwa-ku. “Vingt-sept” was in the spotlight as the restaurant with the open kitchen counter.
1996The three star chef, “Dominique Bouchet” visited “Vingt-sept” and had its standard menu, “”Duck and vegetable bouillon soup#. He was deeply impressed with the soup and added it to his menu in France and named “Vingt-sept style”.
2002“Vingt-sept Fair” was held at Hotel Ritz in Paris for a week. The dishes cooked for the customers at Hotel Ritz had a good reputation.
2004The second “Vingt-sept Fair” was held at Hotel Ritz in Paris.
2005The cooking class started for the customers at “Vingt-sept”.
2007The cooking school started for young cooks collaborating with French and Italian chefs.
2007The cooking event was held at Chateau Raray a suburb of Paris.
2009The practical cooking class started for the customers.
2009Selected as “The Adviser of famed water” by the water service department of Nagoya.

Profile


店舗

フランス料理 ヴァンセット

〒466-0023
TEL:052-852-4180
名古屋市昭和区石仏2-6-2
七福マンション1階

■営業時間
ランチ :水曜〜日曜 12:00〜14:30
ディナー:水曜〜日曜 17:30〜22:00
定休日 :月曜、火曜

French Cuisine “Vingt-sept

〒466-0023
TEL:052-852-4180
1F Shichifuku Bldg. 2-6-2
Ishibotoke Shouwa-ku Nagoya

■Opening hours
Lunch/
Wednesday to Sunday 12:00〜14:30
Dinner/
Wednesday to Sunday 17:30〜22:00
Closed on Monday to Tuesday

Link

ご予約・お問い合わせは TEL:052-852-4180